I’s Good to be Bad

“Good to be Bad” is een meeslepende masterclass die deelnemers leert hoe ze memorabele slechteriken kunnen spelen in improvisatietheater, door hen te verdiepen in de psychologie, motivatie en complexiteit van iconische villain-karakters.

Wat is het?

Ontdek de Kunst van de Perfecte Slechterik: Heb je je ooit afgevraagd wat personages zoals Darth Vader, The Joker, of Hannibal Lecter zo fascinerend en gedenkwaardig maakt? “Good to be Bad” is een unieke masterclass die zich richt op de kunst van het spelen van slechteriken in improvisatietheater.

Wat Maakt een Goede Villain?: Deze masterclass verkent de psychologie en motivatie achter enkele van de meest iconische villains uit de film- en theaterwereld. Je leert niet alleen over verschillende soorten slechteriken en hun achtergrondverhalen, maar ook hoe je een complex en boeiend personage kunt creëren.

Diepgaande Karakterontwikkeling: We duiken in de essentie van wat een villain maakt. Je leert hoe je de achtergrond van jouw slechterik bepaalt, hun motivaties en drijfveren ontdekt, en zelfs hoe je ze meerdimensionaal maakt door ze positieve eigenschappen en emoties te geven.

Praktische Oefeningen: De masterclass omvat praktische oefeningen in stemgebruik, accenten, presence en lichaamstaal, om je te helpen jouw villain tot leven te brengen. Je krijgt de kans om te experimenteren en te ontdekken wat werkt voor jouw unieke stijl.

  Deze masterclass duurt ongeveer 7 uur en kan gegeven worden als een volledige dag van 7u of opgesplitst worden in twee sessie van 4 uur.

  Voor wie:

  Deze masterclass is perfect voor acteurs, improvisators, theaterstudenten en iedereen die geïnteresseerd is in het uitdiepen van hun acteervaardigheden en het spelen van gedenkwaardige slechteriken.

  Wat kost het?

  Voor jou als groep is het het meest interessant om samen te werken via Opendoek. Meer info hier: https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/coaching

  Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. De theatergroep betaalt € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Voor deze workshop komt dit dan neer op ongeveer 175 euro (voor 7 uur).

  Wil je samenwerken?

  Stuur dan een mailtje naar impro@sirolf.be. Ik stuur heel snel terug!

  Masterclasses improvisatietheater

  Masterclasses en coaching via Opendoek

  Wil je graag samenwerken? Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep bij Opendoek (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. Jullie betalen € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Zij regelen de rest met mij! Handig toch!