Geïmproviseerde Sitcoms

Fan van Friends, How I Met Your Mother, Modern Family, the Big Bang Theory of FC De Kampioenen? En willen jullie als groep deze vorm van improvisatietheater leren spelen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat is het?

Sta je te popelen om de wereld van geïmproviseerde sitcoms te verkennen? Wil je leren hoe je spontaan hilarische scènes en onvergetelijke personages creëert die het publiek doen schaterlachen? Zoek niet verder! Deze nieuwe masterclass staat op het punt jouw improvisatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen, door de geheimen van de situational comedy te ontrafelen en te integreren in jouw optredens.

Een “sitcom” brengt personages samen in humoristische, vaak absurde situaties binnen een herkenbare en consistente setting. Nu heb JIJ de kans om de dynamiek van shows als “Friends”, “FC De Kampioenen” en “How I Met Your Mother” te doorgronden en je eigen, geïmproviseerde versie te creëren, live op het podium!

Maar dat is nog niet alles! We gaan dieper in op de “eight characters of comedy” van Steve Kaplan, die essentieel zijn voor het begrijpen en creëren van effectieve humor. Van de Protagonist en de Antagonist tot de Nerd en de Lovable Loser – elk personage heeft een unieke plek in je geïmproviseerde sitcom.

In deze interactieve en dynamische masterclass zul je:

  • De unieke eigenschappen van de “eight characters of comedy” ontdekken en hoe je ze spontaan kunt brengen in jouw verhaal.
  • Vaardigheden ontwikkelen om on-the-spot komische situaties te creëren, geïnspireerd door de snelle humor en timing van klassieke sitcoms.
  • Leren hoe je naadloze longform sitcom-ervaringen kunt opbouwen, vol continuïteit, verrassingen, en natuurlijk ook met heel veel humor.
  • Actief deelnemen aan oefeningen die je uitdagen om levendige settings en boeiende plotwendingen te improviseren.

Stap in de schijnwerpers, laat je creativiteit de vrije loop, en verrijk je improvisatietalent met een onvergetelijke, geïmproviseerde sitcom-ervaring die jouw publiek keer op keer zal willen zien!

Deze masterclass duurt ongeveer 7 uur en kan gegeven worden als een volledige dag van 7u of opgesplitst worden in twee sessie van 4 uur.

Voor wie:

Voor elke iedereen die al minstens 25 uur improvisatietheater gespeeld heeft. Maximum 15 deelnemers per sessie.

Wat kost het?

Voor hou als improvisatiegroep is het het meest interessant om samen te werken via Opendoek. Meer info hier: https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/coaching

Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. De theatergroep betaalt € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Voor deze workshop komt dit dan neer op ongeveer 175 euro (voor 7 uur).

Wil je samenwerken?

Stuur dan een mailtje naar impro@sirolf.be. Ik stuur heel snel terug!

Masterclasses improvisatietheater

Masterclasses en coaching via Opendoek

Wil je graag samenwerken? Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep bij Opendoek (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. Jullie betalen € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Zij regelen de rest met mij! Handig toch!