Impro Maestro

“Impro Maestro” is ontworpen om deelnemers niet alleen te leren hoe ze een show kunnen leiden, maar ook hoe ze een onvergetelijke ervaring voor zowel het publiek als de spelers kunnen creëren. Het is de perfecte cursus voor diegenen die de onmiskenbare ruggengraat van een improvisatievoorstelling willen worden. 

Wat is het?

Welkom bij de masterclass “Impro Maestro”, speciaal ontworpen voor degenen die de kunst van de Master of Ceremony (MC) in improvisatietheater willen beheersen. Deze unieke cursus is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden om als een ware ‘maestro’ het podium te betreden, het publiek te boeien en een improvisatievoorstelling naadloos te leiden. Als de spil van elke show, vereist de rol van MC niet alleen een snelle geest en scherpzinnigheid, maar ook het vermogen om een connectie met het publiek te creëren en de energie van de voorstelling te beheersen.

In deze masterclass duiken we diep in de technieken en vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle MC te zijn. Van het opwarmen van het publiek en het introduceren van de spelers tot het soepel begeleiden van de show en het inspelen op onverwachte momenten, deze cursus dekt alle essentiële aspecten van deze cruciale rol.

Wat je zult leren:

 • Publieksinteractie: Technieken om het publiek te betrekken, te enthousiasmeren en een levendige sfeer te creëren voor de show.
 • Voordracht en Presentatie: Ontwikkel sterke verbale en non-verbale communicatievaardigheden essentieel voor een effectieve MC.
 • Flexibiliteit en Snelle Reactie: Leer hoe je snel en creatief kunt reageren op onvoorziene situaties tijdens de voorstelling.
 • Show Management: Begrijp hoe je de flow van de show regisseert, van het inleiden van games tot het beheren van de tijd en het vasthouden van de aandacht van het publiek.
 • Praktijkgerichte Oefeningen: Oefen met realistische scenario’s en krijg directe feedback om je vaardigheden te verfijnen.

  Deze masterclass duurt ongeveer 7 uur en kan gegeven worden als een volledige dag van 7u of opgesplitst worden in twee sessie van 4 uur.

  Voor wie:

  Deze masterclass is ideaal voor ervaren improvisatieacteurs die hun vaardigheden als MC willen uitbreiden, of voor degenen die zich specifiek willen richten op deze belangrijke rol binnen improvisatietheater. Een basiservaring in improvisatietheater is aanbevolen.

  Wat kost het?

  Voor hou als improvisatiegroep is het het meest interessant om samen te werken via Opendoek. Meer info hier: https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/coaching

  Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. De theatergroep betaalt € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Voor deze workshop komt dit dan neer op ongeveer 175 euro (voor 7 uur).

  Wil je samenwerken?

  Stuur dan een mailtje naar impro@sirolf.be. Ik stuur heel snel terug!

  Masterclasses improvisatietheater

  Masterclasses en coaching via Opendoek

  Wil je graag samenwerken? Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep bij Opendoek (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. Jullie betalen € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Zij regelen de rest met mij! Handig toch!