Geïmproviseerde Sprookjes

Duik in de magische wereld van geïmproviseerde sprookjes. Leer om spontaan betoverende verhalen en memorabele personages te creëren. Combineer de elementen van klassieke en moderne sprookjes met improvisatietechnieken.

Wat is het?

Ben je klaar om de betoverende wereld van geïmproviseerde sprookjes binnen te treden? Wil je de kunst van spontaan magische verhalen en tijdloze karakters creëren, die zowel jong als oud kunnen betoveren? Jouw zoektocht eindigt hier! Deze unieke masterclass is erop gericht om jouw improvisatiekunsten naar een sprookjesachtig niveau te verheffen, door de elementen van klassieke en moderne sprookjes te verkennen en te integreren in jouw optredens.

In deze masterclass ontdek je de geheimen van sprookjes en hoe je deze kunt toepassen in live improvisatie. We verkennen de structuur van tijdloze verhalen, van Grimm tot Disney, en leren hoe je deze elementen kunt gebruiken om je eigen, spontaan ontwikkelde sprookjes te creëren.

Maar we gaan verder dan dat! We duiken in de wereld van archetypische personages zoals de held, de schurk, de wijze oude, en de komische sidekick. Je leert hoe deze karakters te gebruiken in je geïmproviseerde verhalen, om zowel humor als diepgang te brengen.

In deze interactieve en fantasierijke masterclass zul je:

  • De structuur van klassieke en moderne sprookjes begrijpen en hoe je deze kunt toepassen in je improvisatie.
  • Vaardigheden ontwikkelen om ter plekke betoverende verhalen en memorabele personages te creëren.
  • Leren hoe je een langdurige, boeiende sprookjeservaring kunt opbouwen, met onverwachte plotwendingen en magische momenten.
  • Actief deelnemen aan oefeningen die je uitdagen om wonderlijke werelden en fascinerende verhaallijnen te improviseren.

Deze masterclass duurt ongeveer 7 uur en kan gegeven worden als een volledige dag van 7u of opgesplitst worden in twee sessie van 4 uur.

Voor wie:

Voor elke iedereen die al minstens 25 uur improvisatietheater gespeeld heeft. Maximum 15 deelnemers per sessie.

Wat kost het?

Voor hou als improvisatiegroep is het het meest interessant om samen te werken via Opendoek. Meer info hier: https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/coaching

Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. De theatergroep betaalt € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Voor deze workshop komt dit dan neer op ongeveer 175 euro (voor 7 uur).

Wil je samenwerken?

Stuur dan een mailtje naar impro@sirolf.be. Ik stuur heel snel terug!

Masterclasses improvisatietheater

Masterclasses en coaching via Opendoek

Wil je graag samenwerken? Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep bij Opendoek (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. Jullie betalen € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Zij regelen de rest met mij! Handig toch!