Impro Fantasy

Stap in een wereld van epische avonturen en legendarische heldendaden met onze masterclass in geïmproviseerde fantasy, geïnspireerd door klassiekers als ‘Lord of the Rings’ en ‘Game of Thrones’. Deze cursus leert je hoe je fantasierijke werelden en complexe personages creëert, perfect voor improvisators met een passie voor het fantastische genre. 

Wat is het?

Heb je ooit gedroomd van het betreden van werelden zoals die van ‘Lord of the Rings’, ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Game of Thrones’, of ‘The Chronicles of Narnia’? Onze masterclass “Geïmproviseerde Fantasy” biedt jou de kans om je eigen epische verhalen te creëren, vol magie, heldendom, en avontuur. Deze cursus is jouw poort naar het ontwikkelen van adembenemende fantasiewerelden en het vertellen van verhalen die de grenzen van de verbeelding overstijgen.

Deze masterclass is een verkenning van de rijke tradities van het fantasygenre, van mythische wezens en legendarische helden tot complexe koninkrijken en verborgen werelden. We zullen de bouwstenen van succesvolle fantasyverhalen onderzoeken, inclusief wereldopbouw, personageontwikkeling, en het creëren van boeiende plotlijnen.

Wat je kunt verwachten:

  1. Diepgaande Analyse van Klassieke Fantasy: Bestudeer de verhalende structuren en thema’s van beroemde fantasywerken en leer hoe je deze kunt integreren in je eigen improvisaties.
  2. Creatie van Complexe Werelden: Leer de kunst van gedetailleerde wereldopbouw, van het vormgeven van geografieën tot het bedenken van culturen, talen en geschiedenissen die jouw fantasiewereld leven inblazen.
  3. Ontwikkeling van Gelaagde Personages: Ontdek hoe je gedenkwaardige helden, schurken, en bijfiguren creëert die het hart vormen van je geïmproviseerde verhalen.
  4. Interactieve Oefeningen: Neem deel aan praktische oefeningen die je uitdagen om fantastische scènes en verhaallijnen te improviseren, waarbij je leert hoe je magie, conflict en avontuur op naadloze wijze combineert.
  5. Samenwerking en Verhaalopbouw: Werk samen met medecursisten om meeslepende verhalen te creëren die het publiek van begin tot eind in hun greep houden.

Deze masterclass duurt ongeveer 7 uur en kan gegeven worden als een volledige dag van 7u of opgesplitst worden in twee sessie van 4 uur.

Voor wie:

Voor elke iedereen die al minstens 25 uur improvisatietheater gespeeld heeft. Maximum 15 deelnemers per sessie.

Wat kost het?

Voor hou als improvisatiegroep is het het meest interessant om samen te werken via Opendoek. Meer info hier: https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/coaching

Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. De theatergroep betaalt € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Voor deze workshop komt dit dan neer op ongeveer 175 euro (voor 7 uur).

Wil je samenwerken?

Stuur dan een mailtje naar impro@sirolf.be. Ik stuur heel snel terug!

Masterclasses improvisatietheater

Masterclasses en coaching via Opendoek

Wil je graag samenwerken? Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep bij Opendoek (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. Jullie betalen € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Zij regelen de rest met mij! Handig toch!