GRIMMige verhalen

De masterclass ‘Grimmige Verhalen’ is perfect voor degenen die zich willen verdiepen in een wereld waar de grenzen tussen het macabere en het magische vervagen. Het is een uitnodiging om je te wagen aan het onbekende en het buitengewone, en om verhalen te vertellen die even griezelig als fascinerend zijn.

Wat is het?

Ontdek de schaduwrijke en mysterieuze wereld van “Grimmige Verhalen” in onze gespecialiseerde masterclass, ontworpen voor improvisatieartiesten die zich willen verdiepen in de duistere en gotische sferen van verhalen à la Tim Burton en de gebroeders Grimm. Deze cursus nodigt je uit om de diepten van het macabere en het groteske te verkennen, waarbij je leert hoe je de unieke elementen van dit genre kunt vangen en vertalen naar boeiende geïmproviseerde voorstellingen.

In deze masterclass duiken we in de wereld van donkere fantasieën, spookachtige verhalen en gotische legendes. Je leert de kunst van het creëren van sfeervolle, onheilspellende settings, gecombineerd met complexe, vaak tragische karakters die kenmerkend zijn voor dit genre. Door de balans tussen horror, zwarte humor en emotionele diepgang te vinden, ontwikkel je de vaardigheden om je publiek te vervoeren naar een wereld waar het onverwachte en het buitengewone de norm zijn.

Wat je kunt verwachten:

 • Verkenning van het Gotische Genre: Duik diep in de kenmerken van gotische en donkere verhalen, van spookachtige sferen tot complexe, getormenteerde karakters.
 • Creatie van Donkere Werelden: Leer hoe je een griezelige en mysterieuze omgeving creëert die de basis vormt voor je verhaal.
 • Ontwikkeling van Complexe Karakters: Ontdek hoe je diepgaande, vaak dubbelzinnige karakters kunt ontwikkelen die resoneren met de thema’s van het gotische genre.
 • Het Vinden van Humor in Duisternis: Ontwikkel de vaardigheid om zwarte humor en ironie te integreren in je verhalen, een essentieel element in werken zoals die van Tim Burton.
 • Praktische Oefeningen en Scenariowerk: Neem deel aan interactieve oefeningen die je uitdagen om meeslepende, donkere verhalen te improviseren, vol spanning en verrassingen.

  Deze masterclass duurt ongeveer 7 uur en kan gegeven worden als een volledige dag van 7u of opgesplitst worden in twee sessie van 4 uur.

  Voor wie:

  Deze masterclass is bedoeld voor improvisatieacteurs die hun repertoire willen uitbreiden met donkere, gotische verhaalelementen. Een basiservaring in improvisatietheater is vereist, evenals een interesse in het gotische en macabere.

  Wat kost het?

  Voor hou als improvisatiegroep is het het meest interessant om samen te werken via Opendoek. Meer info hier: https://www.opendoek.be/ontdekken-verdiepen/coaching

  Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. De theatergroep betaalt € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Voor deze workshop komt dit dan neer op ongeveer 175 euro (voor 7 uur).

  Wil je samenwerken?

  Stuur dan een mailtje naar impro@sirolf.be. Ik stuur heel snel terug!

  Masterclasses improvisatietheater

  Masterclasses en coaching via Opendoek

  Wil je graag samenwerken? Per theaterseizoen (1 sep- 31 aug) kan elke aangesloten theatergroep bij Opendoek (zowel volwassenen- als jongerengroepen) gebruik maken van maximaal 30 uur coaching. Jullie betalen € 25 per coachingsuur aan OPENDOEK. Zij regelen de rest met mij! Handig toch!